Sposób przygotowania

Kurki myjemy i zalewamy wodą i odstawiamy na noc,następnie gotujemy odcedzamy i drobno siekamy,następnie siekamy 25 dkg filetów z okonia i obraną cebule.Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę dodajemy rybę i kurki i podsmażamy.Zestawiamy z ognia dodajemy sok i skórkę z cytryny przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i cukrem,farsz dokładnie mieszamy.Pozostałe filety mielimy w maszynce dodajemy śmietanę i bułkę tartą aby powstało gęste ciasto,przyprawiamy je solą i pieprzem.Stolnicę posypujemy mąka rozkładamy na niej ciasto rybne pośrodku układamy farsz grzybowy.Formujemy kulę owijamy ją gazą i wkładamy ją do gotującego się na niewielkim ogniu wywaru z warzyw i gotujemy 30 min.Studzimy w wywarze a potem wyjmujemy odwijamy z gazy.Rybną kulę w całośći układamy na półmisku przybranym liśćmi sałaty.Można udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.Podajemy z sosem chrzanowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !