Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maslo jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 35 dag
jaja 5
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maslo jajeczne

Jaja ugotowac na twardo,wystudzic,obrac ze skorupek,oddzielic bialka od
zoltek.Maslo utrzec na puszysta mase,dodac zoltka i dalej ucierac.Bialka jaj
bardzo drobno posiekac,po czym dodac do utartego masla z zoltkami.Przyprawic do
smaku sola i dokladnie wymieszac.do świeżych bułczek pycha:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 27.05.2011 20:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak