Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśne jabłka do szarlotki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kilogramy
sok z cytryny 7 cytryn
cukier 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśne jabłka do szarlotki

Jabłka myjemy, osuszamy, przekrajamy i wycinamy gniazda nasienne. Jabłka obieramy i kroimy w gruba kostkę . Z cytryn wyciskamy sok, jabłka wkładamy do garnka zalewamy sokiem z cytryny i zasypujemy cukrem stawiamy na ogniu. Gotujemy 15 minut i od razu przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 19.06.2011 18:53
dobre
Gonia555 05.06.2011 19:45
Też takie robię
Justyna Jussstiii 22.05.2011 10:35
super
romanrafal
romanrafal 08.05.2011 15:38
super
MAŁGORZATA108 04.05.2011 21:23
Fajnie mieć taki zapasik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak