Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapustka do obiadku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
cukier 2 łyżki
ocet 10 %
olej 5 łyżek
sól
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapustka do obiadku

Kapustę umytą szatkujemy , wkładamy do garnka , zalewamy zimną wodą , dodajemy cukier , pół łyżeczki soli i pieprz do smaku i gotujemy aż kapusta zmięknie , nie możemy dopuścić aby sie rozgotowała , cebulę zeszklić na oleju , gdy kapusta już będzie gotowa , to wtedy dajemy 4 łyżeczki octu , dokładnie wymieszać a potem odcedzamy do chłodnej już kapusty dajemy jeszcze szczyptę soli , zimną cebulkę i ocet wedle uznania odstawić na parę godzin a potem gotową już możemy podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 14.08.2012 18:30
super
babcia
babcia 14.08.2012 18:30
super
Gabriela7 05.05.2011 07:55
dobre
amorzenek 05.05.2011 07:51
apetyczne
monika154 05.05.2011 06:57
apetycznie wygląda
alaaa 04.05.2011 22:21
pycha
ada12302 04.05.2011 21:39
mniam
agnieszka137 04.05.2011 19:09
super smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak