Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wodą i moczymy najlepiej przez całą noc. Następnie dolewamy jeszcze pół litra wody i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.Dodajemy do fasolki, dodajemy również koncentrat i przyprawę . Mieszamy dokładnie. Mąkę i śmietanę mieszamy dolewamy trochę gorącego płynu, i szybko mięszamy.Całość wlewamy do fasoli, doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dobry przepis...można część przetrzymać (zamrozić albo zapasteryzować) i za jakiś czas, jak znalazł :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !