Sposób przygotowania

Pasta z suszonych pomidorów (u mnie pesto rosso : z suszonymi pomidorami, serem Gouda, ziarnem słonecznika, czosnkiem i bazylią)

Z pieczarek odrywamy nóżki, wnętrze pieczarek smarujemy pastą z suszonych pomidorów.

Nóżki z pieczarek razem z 4 małymi pieczarkami, cukinią, papryką czerwoną kroimy w małą kosteczke, smażymy na maśle na mocnym ogniu. Oliwki kroimy w krążki, dodajemy do podsmażonego farszu, przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią ew odrobiną soli, pieprzu.

Mozzarellę kroimy na 10 kosteczek.

Do każdej pieczarki układamy kosteczkę mozzarelli następnie nakładamy farsz. Grillujemy pieczarki ok 10 minut. Ew można podpiec w piekarniku na grillu.

Przystawka idealna na każdą okazję:) Polecam!!!

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    skladniki smaczne ,wiec danie musi byc ektra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    ciekawy pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !