Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka akademicka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 szt.
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyzeczka
cukier
sól
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka akademicka

Pory oczyścić, pokroić w pólkrążki. Jabłka obrać i zetrezć na tarce z duzymi otworami. Oliwę ubić z musztardą oraz sokiem z cytryny, doprawić do smaku - zalewa powinna być pikantna- i wymieszać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak