Sposób przygotowania

Daktyle opłukac ,osuszyć naciąć wzdłuż,wyjąć pestki.Białko oddzielić od żółtka .Żóltka przetrzeć przez sitko,dodac serek ,śmietane i zieleninę ,utrzec na gładką mase.Szprycę z ozdobną końcówką napełnić kremem i wyciskac na daktyle rozetki.Tak przygotowane koreczki wstawić do lodówki na 1godz.Koreczki z oliwek na patelni obsmażyć z obu stron plasterkami boczku ,odsączyc z tłuszczu .Każdą oliwkę owinąć plasterkiem boczku i śpiąć wykałaczka.Tak przygotowane koreczki podsmażyć na rozgrzanej patelni,aby były apetycznie chrupiące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !