Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka przepiórcze w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka przepiórcze 20
rosół z kury 2szkl
pomidory koktajlowe 20
kapary 1łyżka
groszek konserwowy 4łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3łyżki
sałata kilka liści
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka przepiórcze w galarecie

Jajeczka ugotowac na twardo,ochłodzić w zimnej wodzie,obrać i przekroić na połówki .Żelatyne zalać 3łyżkami zimnej wody ,a gdy napetcznieje włożyć do wrzacego rosołu i mieszając zagotować.Do niedużych filiżanek włożyć po 5połówek jajeczek ,udekorować je natką,a nastepnie wlać po 2 łyżki rosołu z żelatyną .Wstawić do lodówki na 30min.Gdy galaretka zakrzepnie na jajeczkach ułożyć połówki pomidorków ,kapary i groszek ,zalać reszta krzepnącego rosołu i znowu wstawić do lodówki na 1godz.Gotowa galaretke wyłożyć na półmisek udekorowany sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.02.2012 19:55
brzmi wybornie :)
Dorian 11.10.2011 10:10
super przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak