Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy 1/3 przygotowanej oliwy i obsmażamy po kolei wszystkie mięsa pokrojone na kawałki,boczek szynkę i odstawiamy.Rozgrzewamy resztę oliwy i zarumieniamy grzyby,posiekana cebulę,czosnek dodajemy pęczak i chwilę smażymy aż będzie szklisty,następnie dodajemy obrany i posiekany pomidor,pieczone papryki liść laurowy i zioła,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,następnie wlewamy wino i czekamy aż odparuje.Dodajemy mięso mieszamy i zalewamy bulionem,gotujemy na średnim ogniu aż do wchłonięcia całego płynu.Pęczak powinie być ugotowany a na spodzie powinien lekko przywierać do patelni..Zdejmujemy z ognia,po wyłożeniu na talerz doprawiamy przyprawę sokiem z cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !