Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET PRZEKŁADANY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
boczek wędzony 50 dag
wątróbka 20 dag
jajko 3 szt
bazylia świeża
pęczek natki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
tymianek
boczek 50 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET PRZEKŁADANY

Boczek surowy podgotować z pół godz. z liściem laurowym i zielem angielskim dodać udka i gotować jeszcze godzinę w międzyczasie dodać wątróbkę przecedzić w wywarze namoczyć bułkę mięso zmielić dodać odciśniętą bułkę jajka przyprawić do smaku.Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry natkę i bazylię posiekać .W formie ułożyć boczek i posmarować 1/3 masy i posypać ziołami ułożyć plastry boczku i 1/3 masy i zioła na to boczek i 1/3 masy posypać ziołami.Piec ok. godziny w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 18.09.2011 22:11
ja też :)
angelika14 04.07.2011 00:39
Chętnie zjadłabym taki do śniadanka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak