Sposób przygotowania

Włoszczyznę obieramy myjemy wkładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie oraz pokrojoną w kostkę cebulę.Gotujemy do miękkości,odcedzamy.Ryby sprawiamy myjemy i filetujemy posypujemy solą i pieprzem i wkładamy do wywaru jarzynowego gotujemy na małym ogniu 20 min.Z mąki i masła robimy zasmażkę i łączymy z dwoma szklankami wywaru rybno-jarzynowego,dodajemy ocet chrzan koperek i natkę,doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem,ciągle mieszając wlewamy śmietankę,sos podgrzewamy.Na koniec zaciągamy roztrzepanymi żółtkami.Ryby przekładamy na półmisek i polewamy gotowym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !