Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski staropolski

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

g majonezu 300
łyżka tartego chrzanu 1
mała łyżeczka gładkiej musztardy np. stołowej 1
łyżka posiekanego koperku 1
śmietana 3-4 gęsta
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:
Opcjonalnie: do smaku:
cukier do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski staropolski

Grzybki i ogórki pokroić w drobniutką kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, chrzanem i musztardą. Dodać grzybki, ogórki i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić pod szczelnym przykryciem na kilka-kilkanaście godzin do lodówki aby smaki się przegryzły. Podawać do ryb pieczonych, smażonych, mięs, wędlin, jaj na twardo i kanapek...Taki sos można przechowywać w słoiku, w lodówce przez kilka-kilkanaście dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 11.05.2012 19:14
super ;)
jeanette_v 16.02.2012 12:14
Jejciu- normalnie mistrzostwo smaku!.
Ewa104 14.10.2010 11:40
Uwielbiam sos tatarski a Twój jest w dodatku pięknie podany.
bogumiła3 14.09.2010 00:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak