Sposób przygotowania

Ciasto kruche zagnieść i upiec w tortownicy jeden placek.Biszkopt;białka ubić dodać cukier i kakao i mąkę delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę o wymiarach[43 na 33] na papier do pieczenia piec 10 min.w 200 stopniach wyłożyć na ściereczkę zwinąć jak roladę ,wystudzić i rozwinąć.Masa;jajka sparzyć żółtka wbić do masła i ubijać mikserem do białości dodać cukier puder ubijać aż masa będzie jednolita dodać ajerkoniak wymieszać.Biszkopt posmarować masą pokroić wzdłuż na 7 równych paskow.Jeden pasek zwinąć i ustawić pośrodku kruchego spodu następne paski zwijać dookoła niego wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem.Na to rozwałkować masę marcepanową polać polewą

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pięknie wygląda...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !