Sposób przygotowania

Często się zdarza, że w domu zostaje nam chleb...ma już 3 dni...i jest suchy - nikt go nie chce jesć...co wtedy? wyrzucić? o NIE! Jest lepszy a z pewnościa pyszniejszy sposób!:
Kromeczki białego chleba delikatnie namoczyć woda (odkręcić kran, namoczyć rękę i potem \'wycierać\' ja w kromkę) z obu stron. Rozgrzać teflonową patelnię z minimalną ilością masła - mała łyżeczka. Wrzucić chlebek na patelnię i poczekać aż się zarumieni. Obrucić chlebek na drugą stronę i szybko posypać drobno posiekanym czosnkiem położyć na to plasterek szybki plasterek żółtego sera i cienki plasterek pomidorka. Piec aż ser sie roztopi - mając na uwadze \'kolor\' chlebka (żeby za mocno się nie spiekł).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !