Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z BIAŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
białek 7
cukier 240 g
stopiona margaryna 250 g
mleko ciepłe 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
otarta skórka z cytryny
bakalie
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z BIAŁEK

Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wsypać cukier, ubijać jeszcze ok. 10 min. Następnie wlać letni, roztopiony tłuszcz, mleko, wsypać mąkę starannie wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy, skórkę z cytryny i bakalie. Połączyć składniki, wlać do formy i piec ok. 45 min. w temp. 170 stopni. Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.07.2011 11:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak