Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 litra
miód 1 szkl
imbir
wódka 0,5 litra
orzechy włoskie 1 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

Orzechy ponakłówać szpikulcem, wsypać do gąsiora. Zlać spirytusem i odstawić na 2 miesiące. Zlać spirytus, szczelnie zakorkować i odstawić. Z miodu i wódki zrobić syrop (podgrzać miód, a gdy będzie gorący powoli dolewać wódkę cały czas mieszając). Gdy syrop ostygnie, wymieszać ze spirytusem. Rozlać do flaszek i odstawić na 6 miesięcy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.09.2012 10:37
ja orzechy kroje, żeby wydobyc z nnich jak najwięcej odzywczych soków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak