Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć, dodać żółtka i cukier, a następnie śmietanę, mąką i proszek do pieczenia. Ubić pianę i dodać to utartej wcześniej masy. Wlać na blachę. Ułożyć jabłka w plasterkach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    robię podobne ciasto tylko zamiast margaryny dodaję świeżego masła prosto od gospodarza ze wsi
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię jabłeczniki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Lubię to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wygląda smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ntalia

    Pycha:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    bardzo lubie jabłeczniki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !