Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 12 dag
zmielone migdały 12 dag
masło 12 dag
cukier 12 dag
aromat waniliowy 3 krople
jabłko 2 sztuki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Masło utrzeć z cukrem, wsypać migdały i mąkę, dodać aromat i wyrobić gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta, formować małe kulki, każdą najpierw lekko spłaszczyć, a potem nacisnąć w środku palcem, by powstało zagłębienie, w który umieścić kawałeczek jabłka. Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na nim ciastka, zachowując niewielkie odstępy między nimi, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. i upiec na lekko złoty kolor. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak