Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa na rosole

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 litra
cytryna 2 szt
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa na rosole

Cytrynę razem ze skórką kroimy na kawałki, wyciskamy z niej sok . Do gorącego rosołu wrzucamy kawałki cytryn, wlewamy sok, doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.05.2012 21:20
pomysłowa zupa
monika154 23.05.2011 09:43
ciekawe połączenie
monika154 23.05.2011 09:43
ciekawe połączenie
monika154 23.05.2011 09:43
ciekawe połączenie
IKrakowianka 20.05.2011 10:30
bardzo ciekawa propozycja
gosia47-47 19.05.2011 08:47
dobre
Olaa 16.05.2011 09:54
ciekawy przepis
jolita 14.05.2011 11:58
fajne
agnieszka214 11.05.2011 06:07
ciekawy przpis
Agnieszka_B 08.05.2011 19:19
nigdy nie jadłam zupy cytrynowej.... warto wypróbować
Iwusia 06.05.2011 22:39
ciekawy przepis na zupkę :)
aginaa 06.05.2011 19:33
ciekawy smak moze miec
amorzenek 05.05.2011 07:50
fajne
iwa643 05.05.2011 07:48
pycha
Zoso 04.05.2011 19:52
ciekawa zupa
Katarzyna/kate1980 04.05.2011 19:45
ja też nie jadałam ale na pewno spróbuję z ciekawości
ben-ka 04.05.2011 13:03
nie jadłam takiej zupy....chyba dla mnie będzie za kwaśna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak