Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3/4 litra
cukier 8 dag
mleko 1 szklanka
mączka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czarnych jagód

Jagody umyć, ugotować w wodzie z cukrem. Przetrzeć przez sito. Podprawić zawiesiną z mączki ziemniaczanej, mleka i śmietany. Zagotować. Podawać z grzankami z chałki lub lanymi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.11.2011 11:27
nie lubie zup owocowych
noculos 14.11.2011 12:10
musze wypróbowac
noculos 14.11.2011 12:10
musze wypróbowac
MAR3STA 04.05.2011 22:51
super na gorące dni;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak