Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do suchych słoików.
Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy, pokrojony w plastry ząbek czosnku, 3 plasterki marchewki i 2 łyżki oleju.
Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zalać paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    smaczności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię ją do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !