Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdusia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
śmietana gęsta 1 szkl.
sól
pieprz
warzywna przyprawa
zielenina
oliwa 3 łyżki
tłuszcz do formy
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Magdusia

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu. Kapustę oczyścić, drobno poszadkować, dodać do cebuli, podlać 2-3 łyżkami wody ze szczyptą przyprawy warzywnej i dusić do miękkości, często mieszając. Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z kapusta. Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania. Śmietanę ubić z jajkami, solą, pieprzem i przyprawą, zalać zapiekankę i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.12.2013 15:06
To Ci Magdusia :)
kate.500 23.01.2013 15:22
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak