Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu. Kapustę oczyścić, drobno poszadkować, dodać do cebuli, podlać 2-3 łyżkami wody ze szczyptą przyprawy warzywnej i dusić do miękkości, często mieszając. Ser przepuścić dwukrotnie przez maszynkę lub zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z kapusta. Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania. Śmietanę ubić z jajkami, solą, pieprzem i przyprawą, zalać zapiekankę i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na 20-30 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    To Ci Magdusia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !