Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała mała
pierś z kurczaka
pieczarki 200 g
cebula
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
oliwa
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kurczakiem i pieczarkami

Kapustę szatkujemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy posiekane pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na wolnym ogniu.

Kapustę delikatnie odczedzamy zostawiając odrobinę wody w której się gotowała, dodajemy pieczarki z cebulą a na tej samej patelni podsmażamy pokrojonego kurczaka i też dodajemy do kapusty.

Wszystko razem mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, oprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli i gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa całkowicie zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 30.05.2011 09:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak