Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe korniszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
koper
ocet 1 litr
woda 2,5 litr
sól 4 łyżki
cukier 250 gram
cebula 2
marchewka 2

Przepis i sposób przygotowania na: domowe korniszony

Ogórki umyć i ciasno powkładać do słoików. Dodać cebulę w krążkach, koper, marchewkę
Ocet zagotować z wodą, solą i cukrem. Wlać gorącą zalewę do słoików z ogórkami i natychmiast je zakręcić.
Wstawić słoiki do dużego garnka z wodą o temperaturze 80 C i podgrzewać (ale nie gotować) przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.04.2013 12:48
pyszności
agnieszka214 26.04.2012 08:03
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak