Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada jabłkowa z dodatkiem dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
dynia 1 kg
woda 120 ml
cukier 3/4 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada jabłkowa z dodatkiem dyni

Dynię pokroić w kostkę i rozgotować. Jabłka pokroić w plastry i włożyć je do syropu przygotowanego z wody i odrobiny kwasku cytyrnowego. Dodać rozgotowaną dynię i smażyć wszystko razem. Przełożyć do słoików, pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak