Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stopiona margaryna 2 łyżki
żółtko jajek 1
sól
ugotowany ziemniak 1
białko 1
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie z ziemniakami

Tłuszcz utrzeć z żółtkiem i solą, dodać przeciśnięty przez praskę ugotowany ziemniak, a w końcu pianę i mąkę. Delikatnie wymieszać i gotować. Kluski kłaść metalową łyżeczką, maczaną w gorącej wodzie, na gotującą się wodę. Pozostawić w wodzie przez 2-3 minuty by urosły. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak