Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Radomianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier puder
margaryna
jajko
kakao
mleko
proszek do pieczenia
cukier wanilinowy
masło
śmietana kwaśna
sok z cytryny
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Radomianka

Ciasto- margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia, kakao,mleko i pianę z białek. Wymieszać,Wlać ciasto do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy, piec 40 minut w temp. 180 stopni.Ostudzune ciasto przeciąć na 3 krążki. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dolać kwaśną śmietanę , sok z cytryny. Ciasto przełożyć kremem.Polewa - masło rozpuścić , wsypać cukier, kakao , wlać wrzątek i mieszać .Gdy polewa zgęstnieje , polać na wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.11.2014 20:56
ciasto super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak