Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka na ciepłej bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica 2 plastry
Pieprz czarny mielony Prymat do posypania
sól do posypania
masło 2 łyżeczki
bułka paryska 2 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka na ciepłej bułce

Polędwicę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie troszkę rozbijamy, przyprawiajmy ją solą i pieprzem i odkładamy na około 10min.

Masło wrzucić na patelnię i rozpuścić a następnie podsmażyć na nim kawałki bułki, położyć na talerzu na którym będzie podawana polędwiczka.

Po usmażeniu bułki , przechodzimy do smażenia polędwiczek, smażymy z obu stron na złoty kolor i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak