Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z bułki z sosem z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 5 szt
cebula 1 średnia
mleko 1/2 szkl
jajko 2
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z bułki z sosem z suszonych grzybów

4 bułko pokroić w kostkę, a piątą zetrzeć na tarce na bułkę tartą. Cebulę pokroic w kostkę i podsmażyć na patelni.Dolać mleko i zagotować.Gorące mleko z cebulą wlać do bułki.Dodac jajka i przyprawy i wsypać bułkę tartą. Wyrobić na gładką masę.W garnku zagotować wodę z solą.Mokrymi rękoma formować knedle i wrzucać do gotującej się wody.Gotować 15 min na średnim ogniu.
SOS GRZYBOWY:
garść suszonych grzybów,
kostka grzybowa,
2 łyżki śmietany,
mąka,
kucharek, sól i pieprz do smaku,
natka pietruszki

Grzyby namoczyć w wodzie na kilka godzin, następnie odcisnąć i pokroić drobno. Wrzucić do garnka zalać wodą , dodac kostke grzybową i ugotować. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do grzybów, dodac śmietanę, natkę i zagotować.Doprawić.
Knedle podawać polane sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 13:09
wygląda apetycznie
Natalia/tubisiek 11.05.2011 20:01
pyszne :)
Nina7 04.05.2011 10:11
znakomite knedle...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak