Sposób przygotowania

Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu lub kupujemy gotowy. Masło łączymy z cukrem i letnią galaretką cytrynową rozpuszczoną w 1.1/2 szklaki wody. Teraz stawiamy miskę na garnku z gorąca wodą i drewnianą pałką mieszamy, aż masło się delikatnie rozpłynie i połączy z resztą, tworząc jednolity krem. Ściągamy z garnka i dodajemy starte banany, masa wygląda jak płynne ptasie mleczko, zostawiamy do zgęstnienia jeszcze lejące wylewamy na biszkopt, na zastygnięty krem bananowy wylewamy galaretkę truskawkową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pychota!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    To coś dla mnie!! :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Rewelacyjnie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny jest tak bananowiec.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    na sam widok ślinka cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !