Sposób przygotowania

Wszystkie sypkie składniki( kasza, mąka, cukier i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać.
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać cukier i cukier waniliowy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wysypać1/3 mieszaniny równą warstwą na dno. Na to położyć połowę startych jabłek i znów wysypać 1/3 mieszaniny sypkiej i przykryć resztą jabłek.
Ostatnią warstwę stanowi sypka masa na którą rozkładamy płatki margaryny( można ją zetrzeć na tarce)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni.
Piec ok 45 minut.
Smacznego:-)))))

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    o ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne i szybkie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    najławiejsze ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !