Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1,5 szklanka
cukier1 1 szklanka
mąka tortowa 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 1
jabłka 1,5 kilogram
cukier do jabłek 3 łyżka
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Wszystkie sypkie składniki( kasza, mąka, cukier i proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać.
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać cukier i cukier waniliowy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wysypać1/3 mieszaniny równą warstwą na dno. Na to położyć połowę startych jabłek i znów wysypać 1/3 mieszaniny sypkiej i przykryć resztą jabłek.
Ostatnią warstwę stanowi sypka masa na którą rozkładamy płatki margaryny( można ją zetrzeć na tarce)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni.
Piec ok 45 minut.
Smacznego:-)))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.09.2012 08:14
najławiejsze ciasto
Grazyna0211 11.06.2011 11:55
fajne i szybkie ciasto
magical66 30.05.2011 13:20
o ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak