Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z kurczaka w sosie paprykowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
cebula 1 szt
sos sojowy
sól
pieprz
śmietana kwaśna 4 łyżki
mąka odrobina
bulion 1 szklanka
papryka 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: filety z kurczaka w sosie paprykowym

Piersi z kurczaka myjemy wkładamy do miski polewamy łyżką oleju posypujemy solą i pieprzem i dużą ilością ostrej papryki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 min.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy marynata która została w misce.Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy aż zarumieni się skórka,następnie odwracamy na drugą stronę i dokładamy cebulę.Gdy kurczak będzie zarumieniony polewamy go ciepłym bulionem.Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki wkładamy do naczynia i mieszamy z sosem,przykrywamy i zapiekamy.Po upływie 1,2 godziny od początku pieczenia kurczaka wyciągamy a sos wlewamy do garnka,podgrzewamy go i zabielamy śmietaną z odrobiną mąki i doprawiamy do smaku.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2011 06:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak