Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
jajko 4 szt
olej 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 szt
rodzynki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa

Jajka z cukrem pudrem i olejem utrzepujemy. Dodajemy szklankę mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszkamy. Pieczemy w odpowiedniej formie ok 45 min w temp ok 160 stopni.
Ciasto polewamy lukrem przygotowanym z cukru pudru i wody. Zalewamy lukrem po ostudzeniu ciasta. Posypujemy do dekoracji np rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.11.2013 10:06
na pewno bardzo pulchna i smaczna
AURELKA 12.12.2012 16:37
pyszności
Grazyna0211 11.12.2012 11:05
bardzo apetycznie się prezentuje
Seba 02.08.2012 09:19
bardzo smaczna
Katarzyna56 30.05.2012 12:35
Piękna i smaczna
berys18 29.04.2012 08:26
smakowicie wyglada
Marta1986 05.03.2012 11:24
pyszne
senninha 09.02.2012 09:31
wygląda bajecznie! pycha!
Justyna Jussstiii 28.11.2011 09:22
super
joanna77 18.11.2011 17:44
mniam
Robert10 18.11.2011 12:48
bardzo apetyczna
sunnymood 16.11.2011 12:50
Idealny deser:D:D:D
Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:01
smaczna
smakoszek 19.08.2011 08:15
pycha
Sarenka 21.07.2011 11:38
A to Ci babeczka ;)
Mysiunia 17.07.2011 11:33
smaczna:)
daria899 29.06.2011 16:40
super babka
kriso 28.06.2011 16:29
pyszne
klaklak 09.05.2011 18:11
smaczne
forgielka 06.05.2011 11:42
ciekawa
Patrycja33 04.05.2011 18:21
yygląda ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak