Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozwijamy na stole (tutaj ważne aby ciasto było w jednym kawałku - nie w plastrach). Smarujemy cienką warstwą przecieru pomidorowego i posypujemy przyprawami (wystarczy samo oregano). Układamy na przecierze plasterki szynki i sera. Całość zwijamy w tubę (krótszym bokiem). Należy to zrobić szybko - aby ciasto nie kleiło sie do rąk. Następnie ostrym nożem kroimy zawinięte ciasto - tak jak roladę. Wycięste kawałki ukladamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ważne ponieważ ser będzie wypływał trochę). Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Najlepsze do piwka:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    Coś wiem o tej przekąsce...:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy przepis i przekąska super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    yami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !