Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska do piwka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
przecier pomidorowy 1
szybka 200 gram
żółty ser 200 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska do piwka

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozwijamy na stole (tutaj ważne aby ciasto było w jednym kawałku - nie w plastrach). Smarujemy cienką warstwą przecieru pomidorowego i posypujemy przyprawami (wystarczy samo oregano). Układamy na przecierze plasterki szynki i sera. Całość zwijamy w tubę (krótszym bokiem). Należy to zrobić szybko - aby ciasto nie kleiło sie do rąk. Następnie ostrym nożem kroimy zawinięte ciasto - tak jak roladę. Wycięste kawałki ukladamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (ważne ponieważ ser będzie wypływał trochę). Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Najlepsze do piwka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 30.08.2011 08:46
yami
kate.500 04.05.2011 01:45
ciekawy przepis i przekąska super
sundaytn 04.05.2011 01:33
Coś wiem o tej przekąsce...:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak