Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
dżem 1
cukier puder odrobinę

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy na trójkąty. Na każdym wykrojonym trójkącie kładziemy niewielką ilość twardej marmolady(najlepsze do tego celu są marmolady gdzie jest więcej owoców niż galarety:)). Trójkąt zwijamy tak - aby otrzymać z niego rogalik (węższą strona do środka). Tak przygotowane rogaliki układamy na blaszce i pieczemy 20-25 min w 180 st. C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak