Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 1 szklanka
olej 4 łyżki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia do smaku
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Jajka z cukrem pudrem i olejem utrzepujemy. Dodajemy szklankę mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszkamy. Pieczemy ok 45 min w temp ok 160 stopni. Galaretkę lekko ściętą wylewamy na ostudzeniu ciasta. Gdy galaretka będzie tylko lekko ścięta wówczas wsiąknie w ciasto i będzie tworzyła smaczną warstwę biszkoptu nasączonego galaretką. Można posypać wiórkami kokosowymi. W galaretce można też zatopić owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.06.2013 23:50
uwielbiam takie ciasta
olkaaa 29.10.2012 20:32
też taki robię
dorotka0000025 20.08.2012 12:40
fajny
Katarzyna59 22.06.2012 11:38
pycha
Katarzyna59 24.05.2012 10:27
bardzo apetyczny
Neetka90 28.04.2012 11:58
mniam :)
Neetka90 28.04.2012 11:58
mniam :)
daria2911 14.04.2012 14:24
super
klaklak 16.03.2012 15:09
pycha
mic 05.03.2012 19:45
fajnie wygląda ten Twój biszkopcik
aleksa123 02.02.2012 18:39
lubię szybkie i smaczne ciasta
Wacław 27.01.2012 09:06
pycha deser !
hastalavista 27.12.2011 20:58
fantastyczny deser
Teresa19 21.12.2011 07:43
pycha
magical66 26.11.2011 23:03
super ciasto
Justyna223 01.10.2011 14:15
fajny
Justyna223 01.10.2011 14:14
fajny
stokrotka 22.08.2011 19:24
fajny
kriso 24.07.2011 18:25
pyszne
klaklak 09.05.2011 18:10
wygląda smakowicie
ewasylwia 04.05.2011 11:18
szybko i prosto, a do kawy idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak