Sposób przygotowania

Jajka z cukrem pudrem i olejem utrzepujemy. Dodajemy szklankę mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszkamy. Pieczemy ok 45 min w temp ok 160 stopni. Galaretkę lekko ściętą wylewamy na ostudzeniu ciasta. Gdy galaretka będzie tylko lekko ścięta wówczas wsiąknie w ciasto i będzie tworzyła smaczną warstwę biszkoptu nasączonego galaretką. Można posypać wiórkami kokosowymi. W galaretce można też zatopić owoce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybko i prosto, a do kawy idealne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajny
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fantastyczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha deser !
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    lubię szybkie i smaczne ciasta
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    fajnie wygląda ten Twój biszkopcik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !