Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z gyrosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki wieprzowej 80 dkg
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
śmietana 1 szklanka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 3 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z gyrosem

Mięso i cebulkę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, oprószamy przyprawą do gyrosa. Mięso zalewamy wodą, gotujemy. Dodajemy sól i pieprz. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie zaprawiamy śmietaną i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.05.2011 18:12
fajny pomysł
Misiabe 04.05.2011 00:42
Ciekawe, na pewno wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak