Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w szynce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 24 szt
ser feta 10 dkg
szynka w kawałku 20 dkg
oliwa 1 łyżka
sól
natka pietruszki 2 łyżka
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w szynce

Szparagi myjemy obieramy i kroimy na kilkucentymetrowe części i gotujemy w osolonym wrzątku 8 min,następnie osączamy i studzimy.Szynkę kroimy na 8 prostokątów o wymiarach20*6 centymetrów a ser w cienkie plastry.Na szynce układamy ser i po 3 szparagi posypujemy ziołami zawijamy w ciasne rulony i spinamy wykałaczkami,smarujemy oliwą i pieczemy 3 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak