Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
boczniaki 30 dkg
borowiki 4 szt
czosnek 2 ząbki
trybula 1 pęczek
olej słonecznikowy 1/8 litra
sos sojowy 2 łyżki
pieprz świeżo zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby z grilla

Wszystkie grzyby oczyszczamy myjemy i kroimy w grube plastry i układamy w dużej płaskiej misce.Czosnek obieramy i kroimy w cienie plasterki,trybulę płuczemy i siekamy.Czosnek i trybulę mieszamy z olejem,sosem sojowym i pieprzem,polewamy grzyby i odstawiamy na godzinę,następnie wykładamy na aluminiowe tacki i grillujemy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 20.03.2012 20:17
super przepis
Krystyna32 11.05.2011 09:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak