Sposób przygotowania

Schab myjemy i kroimy w kostkę 2 centymetrowa i przekładamy do miseczki.Z białka wódki i sosu sojowego robimy marynatę i zalewamy nią mięso i odstawiamy na 30 min.Paprykę myjemy kroimy na kawałki w kształcie rombu cebule tak samo jak papryke,czosnek siekamy.Na rozgrzanej olejem patelni smażymy mięso na jasnobrązowy kolor i wyjmujemy,następnie podsmażamy imbir i czosnek,dodajemy cebulki i paprykę i smażymy przez minute ciągle mieszając,nastepnie wlewamy sok pomarańczowy wymieszany z mąką,dodajemy ocet cukier i koncentrat pomidorowy,gotujemy stale mieszajac.Wkładamy mięso i chwilke dusimy razem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !