Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, pokroić w dość dużą kostkę lub paski. Cebule obrać, pokroić w półplasterki - objętościowo cebuli powinno być m/w tyle co mięsa. Marchewki umyć, oskrobać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, partiami smażyć mięso do zrumienienie - nie kłaść naraz zbyt dużo aby ładnie się rumieniło. Zrumienione przekładać do rondla. Gdy całe jest już usmażone, na patelnię wkładamy masło, wsypujemy paprykę i mieszamy aby nieco rozpuściła się w tłuszczu, dodajemy cebulę i smażymy mieszając aż się nieco zrumieni, przekładamy do mięsa a na patelnie wlewamy 1 szkl. wody i zagotowujemy - drewnianą łyżką delikatnie zeskrobujemy wszystkie przysmażone resztki z dna, przelewamy do rondla. Dolewamy jeszcze ok. 2 szkl. wody, dodajemy marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, pokruszony chleb i dusimy na małym ogniu ok. 1 godz.. Po tym czasie dodajemy pieprz i dusimy dalej jeszcze ok. 1 godz. aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec doprawiamy solą. Duża ilość cebuli i kromka chleba powinna nam wystarczająco zagęścić sos. Podajemy z kluskami, kaszą albo pieczywem.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robiłam-Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha gulasz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    mniam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !