Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłka z nadzieniem z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
rodzynki 10 dkg
rum 1 łyżka
migdały posiekane 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłka z nadzieniem z grilla

Jabłka myjemy kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne.Rodzynki lekko nacinamy skrapiamy rumem mieszamy i odstawiamy na 15 min.Jabłka układamy na kawałkach folii aluminiowej,w miejsce po gniazdach nasiennych wypełniamy rodzynkami i migdałami,szczelnie zawijamy i ostrożnie nakłuwamy.Zapiekamy 15 min na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.07.2011 15:26
apetyczne;)
Krystyna32 07.05.2011 08:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak