Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle po bawarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1kg
bułka 1
słonina 5 dag
jaja 3
mąka 7 łyżek
sól
pieprz
słonina do polania 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle po bawarsku

Ziemniaki obrać, ugotować, gorące przecisnąć przez praskę. Bułkę pokrajać w bardzo małą kostkę i lekko zrumienić ze słoniną. Przygotować ciasto z ziemniaków, jaj i mąki, przyprawić je solą i pieprzem. Formować knedle i każdy nadziewać kilkoma grzaneczkami ze słoniną. Ugotować i podać polane słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak