Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bezami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
cukier puder 10 dkg
masło 15 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
masa bezowa
białko 5 sztuk
kokos 15 dkg
cukier puder 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bezami

Z mąki, 10 dkg cukru pudru, żółtek i masła oraz proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować, wyłożyć ciastem formy do babeczek.
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Napełnić babeczki. Upiec w niezbyt gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.08.2011 09:58
pycha
Iwona51
Iwona51 03.05.2011 22:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak