Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy ajerkoniaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliow 1
mleko skondensowane słodzone 0.5 puszki
wódka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: domowy ajerkoniaczek

Żółtka jaj(6 żółtek) utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym(szklanka cukru i jeden cukier waniliowy)do momentu otrzymania białej gładkiej masy potem dodać pół szklanki skondensowanego słodzonego mleka i dokładnie wymieszać, następnie alkohol w zależności od mocy jaką chcemy uzyskać albo szklankę albo półtorej czystej wódki. Mieszamy i wstawiamy na 2 godz.do lodówki.Smacznego ps.trzeba szybko wypić bo jest bez konserwantów i długo nie postoi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.05.2011 21:59
bardzo taki lubię i też sama często robię :))
kate.500 17.05.2011 07:54
bomba...
kotlet 03.05.2011 23:43
mniam- rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak